dimarts, 27 de març del 2012

La PUDUP recolza les protestes estudiantils d'aquests dies i la vaga general social del 29-M

Al llarg dels darrers dies s'estan desenvolupant diverses protestes protagonitzades per centenars d'estudiants que han decidit ocupar algunes facultats i mostrar així el seu rebuig a les polítiques antisocials de la Generalitat que afecten tan negativament les universitats.
Davant d'aquestes protestes, la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública vol mostrar el seu suport als estudiants mobilitzats i denunciar les polítiques nefastes del govern català.


Després de l'èxit de la darrera vaga general universitària (29 de febrer), sembla que la Generalitat de Catalunya no ha entès fins on arriba el malestar present a les universitats i ha continuat la seva estratègia de desmantellament de la universitat pública. Els acomiadaments, les retallades pressupostàries, el tancament de biblioteques i campus no han cessat.
A més a més, aquesta darrera setmana el secretari d'universitats, Antoni Castellà, ha anunciat la intenció d'augmentar un 66% les matrícules de cara a l'any vinent i pretén donar més poder al capital privat, mitjançant l'obligació que centenars de doctorats facin la tesi en empreses privades.

Davant d'aquesta situació, la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), que agrupa membres de tota la comunitat universitària (estudiants, PDI i PAS), volem manifestar:
1.- Que no permetrem l'augment de les matrícules universitàries, que aquest curs 2011-2012 ja han patit un augment superior al 12%.
2.- Que recolzem plenament les protestes estudiantils que s'estan desenvolupant aquestes dies, centrades principalment en les ocupacions de diverses facultats de la UAB i la vaga de 48 hores convocada a la UAB i a les facultats del Raval de la UB pels dies 28 i 29 de març.
3.- Que les polítiques del Govern d'Artur Mas estan generant una situació insostenible al conjunt d'universitats públiques catalanes.
4.- Que els rectors i gran part dels degans són còmplices del desmantellament de la universitat pública.
5.- Que fem una crida als membres de la comunitat universitària a participar a la vaga general social del 29 de març.

Finalment, la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) anima a tota la comunitat universitària, i a la societat en general, a mobilitzar-se i a no restar quieta davant dels atacs que rep la universitat pública.


Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública
Barcelona, 27 de març de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada