dimecres, 14 de març del 2012

Saló Alternatiu de l'Ensenyament

Manifest: l’Educació no és un negoci. Eduquem-nos col·lectivament!           


L’esclat reivindicatiu del passat 29-F, en què milers d'estudiants, professor@s i treballador@s d’universitats i Instituts; de l'àmbit educatiu i d'altres sectors en lluita vam secundar la vaga en defensa de l'Educació Pública, va fer confluir les reivindicacions de la comunitat educativa en un espai comú de lluita i denúncia. Hem iniciat un camí que ens portarà molt lluny! La comunitat educativa ha encès l’espurna d’una primavera que serà calenta i, davant les polítiques educatives neoliberals en forma de retallades, privatitzacions i reformes que ens imposa la Generalitat de Catalunya; la comunitat educativa respon de forma organitzada i unitària. Aquesta lluita la guanyarem si la fem junt@s!  

És en el context actual de brutals retallades i grans mobilitzacions a favor de l’Educació Pública amb la convocatòria oficial d’una vaga general pel 29 de març, quan el Govern de la Generalitat impulsa, com cada any i d’esquena a la ciutadania, el Saló de l’Ensenyament que és símbol i bandera del seu model educatiu mercantilitzat, elitista, productiu i acrític. Una vegada més es posa de manifest la doble contradicció entre el model educatiu precari que ens imposen; l’aparador educatiu de luxe que volen mostrar gràcies a inversions milionàries que paguem tot@s i beneficien a algun@s; i l’Educació que volem. És moment de dir prou; una altra Educació és més que possible, és necessària!El Saló Alternatiu de l'Ensenyament vol ser l’espai de confluència dels diferents sectors educatius en lluita contra el model mercantilista de l’Educació imposat per les polítiques neoliberals que ens governen. Un model  en què els centres educatius s'ofereixen com empreses en competència en busca de clients-estudiants amb les butxaques farcides, perfectament sintetitzat en aquesta macro FIRA anomenada Saló de l'Ensenyament. Un Saló que amb els anys s'ha erigit en mostra d'ensenyaments elitistes, dels que cada cop més joves es veuen exclosos per taxes prohibitives i una irrisòria política de beques, un espai inaccessible a la majoria de centres educatius pel preu dels estands expositors en un context en què els pressupostos retallats difícilment cobreixen les despeses generals; un espai de compra-venta de graus i màsters, on es deixen de banda alternatives educatives i àmbits de l’Educació no formal a les que les institucions no atorguen legitimitat però tenen cabuda les forces armades amb estand propi!

La inauguració del macro negoci Firal del Saló de l'Ensenyament és una ofensa, una més, als milers de professionals i estudiants, i al conjunt de la societat, que dia a dia ens enfrontem a la precarietat en els desenvolupament de la nostra tasca (mestres, nen@s i joves estudiants obligats a treballar en condicions cada cop més precàries, mares i pares que veuen com s'aprimen i esfumen les beques de transport, menjador i llibres, escoles bressol públiques en perill d'extinció, professor@s interins augmentant les llistes de l'atur, universitats sotmeses a l’augment de taxes, als dèficits democràtics, als interessos de les grans empreses, alternatives educatives deslegitimades, l’àmbit del lleure i el tercer sector precaritzat i subcontractat...) que no pot quedar sense resposta.

Per tot això, el Saló Alternatiu de l’Ensenyament es proposa realitzar un boicot actiu al Saló de l’Ensenyament que tindrà lloc del 21 al 25 de març al recinte firal de Montjuïc (Palau 2), denunciant públicament el model mercantilista i militarista que representa i proposant alternatives. D’aquesta manera pretén visibilitzar el conflicte que viu a dia d’avui la comunitat educativa en el seu conjunt fruit de les reformes, retallades i privatitzacions imposades pel Govern de la Generalitat. Consolidem entre tot@s un espai ampli i crític que permeti unificar les reivindicacions dels diferents sectors educatius en lluita que conflueixin cap a la vaga general de la comunitat educativa el proper 29 de març.


Adhesions al manifest: Dóna suport al SAE, adhereix-te al manifest: Saló Alternatiu de l'Ensenyament
Convocatòria

Convoquem a tots els sectors de la comunitat educativa, formal i no formal, des d’escoles bressol a secundària, escoles lliures, d’arts i oficis, formació professional, mestres, mares i pares d’alumnes, ampa’s, associacions de veïn@s; estudiants, professor@s i treballador@s universitaris; sector del lleure, caus i esplais, el tercer sector... a participar activament en l’organització del 1r Saló Alternatiu de l’Ensenyament. Alhora fem una crida a tota la ciutadania a donar suport a aquesta iniciativa impulsada des de baix i a participar-hi activament, Perquè l'educació no és un negoci! Perquè l’Educació és cosa de tot@s! Davant de l’eslògan del Saló de l’Ensenyament: “Fes-te a tu mateix”, el Saló Alternatiu diu: “Eduquem-nos col·lectivament!”

Saló Alternatiu de l’Educació:

Lloc: Avinguda Mª Cristina.
Dates i horaris:

Dimecres 21 de març:

11h Concentració al Saló de l’Ensenyament. Denuncia de la mercantilització i la presència militar.
16h Concentració al Saló de l’Ensenyament. Presentació del SAE i lectura del manifest

Dissabte 24 de març:

10-14h Jornada reivindicativa de la comunitat educativa. S’iniciarà amb una xiulada popular a les 10h del matí i després xocolatada. A les 11h començaran les activitats dels diferents col·lectius en lluita; xerrades, tallers, debats, piquets informatius... que duraran fins a les 14h

16h-19h Continuació de les activitats fins a les 18h, moment en què tindrà lloc la Assemblea General d’Educació. I a les 19h Clausura de l’acte amb actuacions musicals.
           

Pots seguir el SAE:

Twitter: #SAE2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada