dimecres, 26 de setembre del 2012

CONTRA ELS AJUSTAMENTS, RETALLADES I POLÍTIQUES D’AUSTERITAT NO VOLEM PAGAR LA CRISI D’UN SISTEMA QUE NO ÉS EL NOSTRE! ORGANITZEM-NOS JUNTES PER A GUANYAR!

La crisi del sistema capitalista arriba a a tots els països. A tot arreu governs i patronals prenen el pretext de tal situació per a explotar més encara als treballadors i treballadores. No obstant això són ells els responsables d’aquesta situació, és el seu sistema econòmic i polític el qual es qüestiona.
Totes les mesures excepcionals d’ajustament, retallades, austeritat tracten de fer-nos creure que són necessàries per a mantenir el sistema quan l’única cosa que pretenen és seguir enriquint-se a costa de les persones que viuen del seu treball.
Tots els atacs que sofrim en cada país europeu tenen el mateix patró:
- Destrucció dels Serveis Públics

- Reformes de les lleis del mercat laboral deixant tot el poder en mans de la patronal

- Eliminar drets fonamentals aconseguits després de molts anys de lluita

- Increment de la precarietat

- Augment de l’atur

- Atacs contra el dret a la salut, l’educació i la jubilació

- ……
Totes les ordres del FMI, BM, BCE,.. només busquen salvaguardar els interessos dels més poderosos.
El sindicalisme institucional està deixant de costat una vegada i una altra als treballadors i treballadores. En aquestes condicions no es poden signar pactes, és acceptar els dictats que imposen els organismes internacionals.
Per a nosaltres, el paper del sindicalisme és el de defensar als treballadors/es i construir una societat més justa: això passa per una negativa als “plans d’ajustament”, i no pel seu acompanyament.
Un moviment de vagues i manifestacions és necessari a escala europea.
Per al moviment sindical, la prioritat ha de situar-se a construir tal mobilització europea, i no ficar-se en negociacions amb la patronal per a acceptar acords o pactes que apliquin els plans d’ajustament decidits pel banc Mundial i el Fons Monetari Internacional.
Construïm juntes aquest moviment sindical europeu i aquesta mobilització social!
Coordinadora Europea del Sindicalisme Alternatiu
CGT, CUB, USI, TIE, SUD, ESE, IAC, SO, Solidaires, Intersindical, CNT-F

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada