dijous, 13 de setembre del 2012

manifest i convocatòria manifestació 28 de setembre NI UN PAS ENRERA

des de la campanya pel dret avortament ens arriba la info de la Convocatòria pel 28 setembre a Barcelona:
Ni un pas enrere en defensa dels nostres drets i llibertats
MANIFESTACIÓ
Divendres 28 de setembre,  19:00h Delegació del govern (mallorca, 278)
Avortament lliure i gratuït. Dret al propi cos!
MANIFEST: SI NO PODEM DECIDIR, no podem ser lliures (manifest 28set2012unitari pdf)
En motiu del 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament, continuem fent nostre la proposta que va sorgir el 1990 de les feministes llatinoamericanes i caribenyes d’adoptar un dia de reivindicació anual pel Dret al Propi Cos.

Històricament el Patriarcat i les Institucions que el perpetuen ha volgut dominar el cos de les dones (negant la nostra capacitat de decidir sobre el nostre cos, la nostra sexualitat i el nostre plaer) i controlar la nostra capacitat com a reproductores de la força de treball (interposant-se en la nostra voluntat o no de ser mares), utilitzant tots els mecanismes possibles. L’avortament ha estat i és una realitat en totes les societats, més enllà dels paràmetres legals, I ho seguirà sent, ja que les dones sempre
hem trobat fórmules per dur-lo a terme.

Ens trobem en un context de sever empobriment de la classe treballadora, atur, desnonaments i sota el pretext de la crisi econòmica, retallades socials i constants nous atacs als drets de les dones. Des de la pujada al poder de la dreta més conservadora la voluntat s’està amenaçant constantment l’accés a l’IVE.
A Catalunya, el govern de CiU s’excusa en la crisi per poder impedir la gratuïtat i l’accés a l’ interrupció voluntària de l’avortament Per la seva banda, el govern del PP no és tan subtil, i directament utilitza arguments moralitzants i des de la seva pujada al poder amenaça amb una reafirma de la llei que ens vol fer retrocedir trenta anys enrere. Per la seva banda,els integrismes religiosos, a la seva misogínia i demagògia habitual hi estan sumant falsos arguments econòmics i per justificar la voluntat de control del cos de les dones. Com per exemple les declaracions del bisbe de Granada. La precarietat del mercat de treball, les diverses reformes laborals i les retallades estan expulsant del sistema productiu a les dones fent-les econòmicament dependents del seu marit, posant dificultats a qualsevol tipus d’organització familiar fora de la parella heterosexual. En un context de dificultats econòmiques per la majoria de la població, les dones amb menys recursos es poden veure abocades als avortaments clandestins i en condicions precàries, posant en perill les seves vides o sent empeses a una maternitat no desitjada. Alhora aquest context complica el poder proporcionar una vida digna a una persona de més en la nostra vida si decidim tenir filles o fills. Paradoxalment doncs, aquells que ens prenen els recursos que ens permetien mantenir una persona ens neguen també el dreta a decidir tenir-la.

És només gràcies a la lluita de les dones que hem aconseguit esgarrapar alguna millora, com la modificació de la llei que permet no haver de justificar l’avortament dins les primeres 14 setmanes. Cal recordar però els impediments soferts per tal de fer realitat dites millores, com és el fet que en algunes Comunitats Autònomes no existeixen clíniques on es practiquen IVEs o que les dones migrants han deixat de disposar del Dret a l’Avortament en la sanitat pública.

Tot i així aquesta llei queda molt lluny de ser una regulació que respongui a les necessitats reals de les dones. En un dia com avui continuem reclamant el nostre dret a decidir:
Per una despenalització de l’IVE i el seu accés lliure i gratuït als espais públics per a totes les dones autòctones o immigrades! Pel dret a decidir de les dones sense límits de terminis en l’embaràs i garantint la seva plena autonomia! Perquè estigui inclòs dins del sistema sanitari públic! Pel reconeixement de la capacitat d’autogestió de les dones! Per la regulació de l’objecció de consciència! Per una educació afectivo-sexual amb perspectiva de gènere i no heteronormativa!
Per una informació dels mètodes anticonceptius segurs i la seva gratuïtat!
NI UN PAS ENRERE EN DEFENSA DELS
NOSTRES DRETS I LLIBERTATS!!!
SI NO PODEM DECIDIR, NO PODREM SER LLIURES!!!
DRET AL PROPI COS!!!! AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT!!!
I US ESPEREM A TOTES I TOTS A LA MANIFESTACIO DEL 28 de SETEMBRE A LES 7 DE LA TARDA a la Delegació de Govern (Llúria- Mallorca) fins la Plaça sant Jaume
Grup de coordinació dels actes del 28 de setembre
dretalpropicos@gmail.com
Països Catalans, Setembre de 2012
Organitza: coordinació 28 de setembre
Fem-ne difusió! fes-ho córrer… manifest 28set2012unitari

Links per estar al cas mogudes 28 Setembre:
nina-avortament3_reasonably_small 
Dret al propi cos. Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït. Lluitant pels drets sexuals i reproductius de les dones
@dretpropicos
http://dretalpropicos.wordpress.com
http://www.facebook.com/pages/Dret-al-propi-cos/344781018885896
sinrecortes 
Mujeres ante el congreso. Plataforma de asociaciones del estado español que, desde 2009, lucha por la despenalización del aborto voluntario y por el reconocimiento del pleno derecho a decidir de las mujeres, incluyendo las jóvenes.
http://mujeresantecongreso.org/
http://www.facebook.com/pages/Mujeres-ante-el-Congreso/338963509509677
@MujeresCongreso
decidir nos hace libres 
Plataforma DecidirNosHaceLibres. Defensa de los derechos sexuales y reporductivos. Por el derecho a decidir!.
@decidirlibres
http://www.facebook.com/NosotrasDecidimos
http://www.decidirnoshacelibres.org
270 organizaciones se levantan contra Gallardón por su reforma de la Ley del Aborto

sep 
28deSeptiembre. Perfil oficial del Día de Acción Global por el Derecho al Aborto Seguro y Legal. Diversas acciones, diferentes lugares, una demanda!
@dia28septiembre
http://www.september28.org/
http://www.28deseptiembre.org/
http://www.wgnrr.org/event/september-28-global-day-action-access-safe-and-legal-abortion
https://www.facebook.com/WGNRR
algunes etiquetes via twitter:

#DigamosQueSiAlAborto   #AbortoLegalSeguroyGratuito   #28S #dia28septiembre #abortolibre #lesdonesdecidim #avortament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada